Nieuws/Entertainment
1172597978
Entertainment

Amy Schumer met dood bedreigd na Oscargrappen

Comedian Amy Schumer is na haar presentatieklus bij de uitreiking van de Oscars met de dood bedreigd. De dreigementen waren zo serieus, dat het lokale politiekorps van Los Angeles en de geheime dienst contact met haar opnamen, vertelde Schumer woensdag in de radioshow van Howard Stern.

Het leek specifiek te gaan om mensen die haar grap met het Oscargenomineerde echtpaar Kirsten Dunst en Jesse Plemons niet konden waarderen. Tijdens de act, die was ingestudeerd en waarvan de acteurs op de hoogte waren, deed Schumer alsof ze dacht dat Dunst een zogenaamde ’seat filler’ was, iemand die tijdens de ceremonie een stoel bezet houdt als een genodigde even naar het toilet of ergens anders is. „Hun houding was: wie denk jij wel niet dat je bent om Kirsten Dunst zo respectloos te behandelen”, aldus Schumer over de dreigers.

De comedian legde uit dat ze expres iedereen over wie ze een grap zou maken van tevoren op de hoogte had gesteld, omdat ze daar al te veel slechte ervaringen mee heeft. Dunst wist niet alleen dat de grap zou komen, ze heeft Schumer ook verdedigd achteraf. „Ze heeft zelfs gepost dat zij op de hoogte was, omdat ze wist van de doodsbedreigingen. Ze was ontzettend aardig. Zij en Jesse zijn heel cool.”