Nieuws/Entertainment
1173279933
Entertainment

Macaulay Culkin openhartig over Michael Jackson

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin

De Amerikaanse acteur Macaulay Culkin, die vooral bekend werd als Kevin in de Home Alone-films, heeft openhartig gesproken over zijn vriendschap met ’King of Pop’ Michael Jackson. Hij deed dat in een interview met het magazine Esquire, dat dinsdag verscheen. De voormalige kindster en de popzanger, die terechtstond wegens kindermisbruik en vrijgesproken werd, raakten bevriend toen Macaulay ongeveer tien jaar oud was.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin

De nu 39-jarige acteur kwam tijdens de rechtszaak in 2005 ter verdediging van Michael. Hij ontkende ooit misbruikt te zijn door de zanger. Volgens Macaulay was het de laatste keer dat hij Michael sprak. „Ik zag hem bij de toiletten, tijdens een schorsing van de zitting. Michael vond het beter om me niet te spreken, hij wilde niet de schijn wekken dat hij mijn verklaring beïnvloedde.”

Hij weerspreekt opnieuw nadrukkelijk dat de in 2009 overleden popzanger zich destijds schuldig maakte aan seksueel overschrijdend gedrag. „Het is bij mij niet gebeurd, ik heb het niet bij anderen zien gebeuren en ik heb geen reden om te denken dat er iets gebeurd is.” Macaulay is de peetvader van Paris Jackson, de dochter van Michael. Toen de documentaire Leaving Neverland in 2019 uitkwam, waarin Michael Jackson wederom beschuldigd werd van kindermisbruik, wilde hij niet reageren. In het interview legt hij niet uit waarom hij er nu wel over spreekt.

Het is voor het eerst in jaren dat de acteur een interview geeft. Tijdens het gesprek met Esquire, waarvoor hij meerdere dagen is geïnterviewd, vertelt hij bovendien openlijk over zijn drugsverleden en zijn vader die hem mishandelde. Inmiddels gaat het beter met hem, zo laat hij weten: hij is tevreden met zijn leven, hij is gelukkig in de liefde en geniet van zijn huisdieren.