Nieuws/Entertainment
1174238976
Entertainment

’Paleis schakelt onafhankelijke advocaten in voor onderzoek pestgedrag Meghan’

Buckingham Palace zou externe onafhankelijke onderzoekers hebben ingeschakeld om onderzoek te doen naar de beschuldigingen van paleispersoneel van pestgedrag door Meghan, meldt The Times.

Het paleis liet aanvankelijk weten zijn eigen onderzoek te willen doen, maar zet nu dus toch in op externe advocaten. The Times noemt het een ’verrassende zet’, die de spanningen tussen Harry en Meghan en het Britse koningshuis mogelijk opnieuw doet oplopen.

Prins Harry en Meghan worden naar verwacht zelf niet uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Het zou vooral draaien om er lessen uit te trekken voor het huidige personeel. Het zijn dan ook vooral de huidige medewerkers en de voormalige medewerkers die hun verhaal aan de onderzoekers kunnen doen. De afgelopen maand werd van twee senior medewerkers en twee andere medewerkers geclaimd dat zij last hadden van het pestgedrag van Meghan, terwijl een voormalig medewerker zegtt ’persoonlijk te zijn vernederd’. Begin 2019 hield de ’leegloop’ van medewerkers die al jaren aan het hof gediend hadden en sinds Meghans aanwezigheid vertrokken, de gemoederen al flink bezig.

Meghan ontkent de beschuldigingen maar volgens een insider van het paleis zijn de ergste verhalen nog niet naar buiten gekomen.

Het nieuws komt te midden van de claim van een andere insider dat prins Charles juist zijn banden met Harry weer wil aanhalen.