Nieuws/Entertainment
1175263
Entertainment

Kathleen Aerts laat zich horen

Kathleen Aerts, voormalig K3-zangeres, laat weer van zich horen. Na een kleine twee jaar radiostilte heeft ze een solo-cd met sinterklaasliedjes uitgebracht, waaraan ze voor het eerst in haar carrière zelf meeschreef.

„Nadat ik begin vorig jaar mijn zoontje Lewis kreeg, heb ik rust genomen om hem de eerste tijd te zien opgroeien”, vertelt de 34-jarige Vlaamse. „Daarna hebben mijn man Steven en ik onze boerderij ingrijpend verbouwd en er ons droomhuis van gemaakt.

Nu dat allemaal achter de rug is, richt ik me weer op het zingen. Al verschilt het met vroeger: door het moederschap ben ik anders in mijn vak gaan staan.”Waar Kathleen zich vroeger wel eens verbaasde over de vasthoudendheid van ouders om met haar en haar vroegere collega’s, Karen en Kristel, op de foto te gaan, zo goed begrijpt ze dat nu zelf.

„Ik zou ook álles proberen om een glimlach op het gezicht van Lewis te toveren. Het moederschap heeft me gevoeliger gemaakt.”Dat Kathleen, die meidengroep K3 in 2009 verliet om solo te gaan, nu weer een cd met kinderliedjes heeft gemaakt, is volgens haar logisch. „Ik ben altijd al zó gek geweest op kinderen”, vertelt de Belgische, die oorspronkelijk is opgeleid om als juf voor de klas te staan.

„Dat ik die liefde kan combineren met zingen, vind ik geweldig. Thuis zing ik ook veel voor Lewis. Dat was ook wel handig want voor Dag Sinterklaasje, waaraan ik zelf heb meegeschreven, kon ik de liedjes op hem ’testen’.”