Nieuws/Entertainment
1175616
Entertainment

Jan de Hoop: 'Ik wil niemand teleurstellen'

Jan de Hoop kampt met een schuldgevoel. De 58-jarige RTL Ontbijtnieuws -lezer, die sinds een aantal weken rustiger aan moet doen omdat hij ernstige vermoeidheidsklachten heeft, wil niemand teleurstellen.

"Ik voel mij schuldig tegenover mijn collega's die door mijn afwezigheid dubbele diensten moeten draaien, tegenover de kijkers die mij moeten missen en tegenover mijn moeder, die het sinds augustus zonder mijn vader moet doen. Ik wil niemand teleurstellen."

In zijn Rotterdamse appartement met weids uitzicht over de Maas prijken, naast het Te Koop-bord, de beterschapskaarten op de vensterbank. „Het doet mij zo goed. De meelevende berichten op Twitter, de lieve telefoontjes…”

Hij stapt op uit zijn fauteuil bij het raam en pakt een kaart met een appel erop. ’Van zomaar een gezin uit Zoetermeer’, luidt de afzender. „Ik heb gehuild bij het lezen van het verhaal op deze kaart. Van een familie die ik nog heb ontmoet, maar mij zo mist op televisie. Hier haal ik mijn kracht uit.”

Tegelijkertijd voelt Jan ook de druk om terug te keren op de buis. „Kijkers die het al drieëntwintig jaar leuk vinden om tegen mij aan te kijken, wil ik niet al te lang teleurstellen. Bovendien zou ik het vervelend vinden als mijn collega’s straks oververmoeid raken omdat ik het rustiger aan doe. Vandaar ook dat ik deze ochtend weer achter de desk ben geklommen. Ik wil het zo graag nog een keer proberen.”

Lees verder in De Telegraaf.