Nieuws/Entertainment
1175976002
Entertainment

Rechtszaak tegen acteur Jussie Smollett mag doorgaan

Jussie Smollet

Jussie Smollet

Het verzoek van Jussie Smollett om de rechtszaak die de stad Chicago tegen hem wil voeren te seponeren, is afgewezen. Een rechter in Chicago oordeelde dinsdag dat de argumenten van zijn juridische team niet voldoende waren om de zaak tegen te houden.

Jussie Smollet

Jussie Smollet

Chicago eist ongeveer 130.000 dollar (117.000 euro) van de voormalige Empire-ster voor de kosten die zijn gemaakt in het onderzoek naar een vermeende aanval op de acteur. De stad vraagt daarnaast om een schadevergoeding van 260.000 dollar (234.000 euro).

Smollett beweerde in januari dat hij slachtoffer was geworden van een racistische, homofobe aanval. Toen er veel zaken in zijn verhaal niet bleken te kloppen, werd de acteur aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte. De aanklachten werden niet veel later ingetrokken.

In de motie van de acteur om de rechtszaak te staken, voerde zijn advocaten onder meer aan dat hij nooit heeft kunnen voorzien dat de politie de zaak zo groot zou oppakken. Ook stelt zijn juridische team volgens Variety in de papieren dat de stad met de zaak zijn gram probeert te halen, omdat het hem niet succesvol heeft kunnen vervolgen.