Nieuws/Entertainment
1176519
Entertainment

Vader Rachel brengt toch 'verboden' boek

Het was de laatste belofte aan zijn in april 2009 overleden echtgenote Friedel, om hun boek met herinneringen aan schoonzoon André Hazes toch uit te brengen. Maar het was ook de ware reden waarom hij zondag niet aanwezig was bij de musicalpremière… Dochter Rachel nam haar ouders hun literaire ambities hoogst kwalijk.

Ruzie over een boek dat er daarom nooit kwam… tot deze week! Het nieuws dat Jan van Galen en zijn vrouw Friedel samen een boek hadden geschreven over hun mooie en minder mooie herinneringen aan hun schoonzoon André Hazes zorgde voor een kernsplitsing tussen Rachel en haar eigen ouders.

De 42-jarige weduwe dreigde hen zelfs met advocaten en rechtszaken, wanneer zij de biografie ook echt zouden uitbrengen. Het boek kwam er dan ook niet. "Iedere uitgever haakte af wanneer onze dochter weer ergens in beeld kwam met haar dreigementen."

Jan zal zijn verhaal níet in boekvorm uitbrengen, maar hij komt zijn plechtige belofte aan Friedel toch na. Hij is namelijk in zee gegaan met weekblad Privé, dat de gebundelde verhalen vanaf deze week tot een verhalenversie heeft bewerkt. In drie afleveringen krijgt de lezer een beeld van Hazes, door de ogen van zijn laatste schoonouders.

Lees verder in De Telegraaf, op de pagina Privé.