Nieuws/Entertainment
1177640330
Entertainment

Rebecca Black: ik schaamde me kapot

Rebecca Black

Rebecca Black

De Amerikaanse zangeres Rebecca Black, die dinsdag precies negen jaar geleden bekend werd met het lied Friday op YouTube, heeft op Twitter advies gegeven aan haar jongere zelf. Ze beschrijft hoe ze leed onder de kritiek die ze kreeg vanwege haar nummer, dat door velen „het slechtste liedje ooit” werd genoemd.

Rebecca Black

Rebecca Black

„Ik zou willen praten met mijn 13-jarige ik, die zich kapot schaamde en bang was voor de wereld. Of met mijn 15-jarige ik, die het gevoel had alsof ze met niemand kon praten over haar depressies. Of met mijn 17-jarige ik, die op school met eten werd bekogeld. Of met mijn 19-jarige ik, die van vrijwel iedere producer of songwriter hoorde dat hij nooit met mij wilde werken.”

De inmiddels 22-jarige Rebecca zegt dat ze zichzelf eraan wil herinneren dat iedere dag een nieuwe kans is. Ze was eerder al openhartig over de beledigingen en pesterijen die ze zowel online als op school ontving. Volgens haar werd het zo erg, dat ze van school ging om thuisonderwijs van haar moeder te krijgen.

Friday is inmiddels bijna 140 miljoen keer bekeken en was het best bekeken YouTube-filmpje van 2011. De video heeft meer dan 3,5 miljoen ’dislikes’, ten opzichte van ongeveer 1 miljoen ’likes’.