Nieuws/Entertainment
1180836
Entertainment

Susan Smit: 'Ik was intiem met Peter R. de Vries'

Romanschrijfster Susan Smit straalde gistermiddag van liefde op de redactie van De Telegraaf tijdens de chat. „Ik heb een nieuwe intense liefde”, vertelde ze. „En ja, ik had iets met Peter R de Vries.”

„Met ontwerper Peter Veldhoven wil ik oud en grijs worden”, zegt de 36-jarige blonde Susan, als een lieve blonde fee aan tafel na de chat. „Hij is vijf jaar jonger dan ik, maar we wonen al samen. Ik was er eigenlijk niet aan toe. Maar hij is zo wijs, stabiel, optimistisch. We leven in het nu en we houden van dezelfde dingen. Dat is misschien het geheim.”

Susan had eerst een elf jaar durende liefde met popjournalist Menno Pot en daarna was ze met een piloot. „Laat ik het er op houden dat we niet bij elkaar pasten. Ik blokkeerde. Ik kon niet meer schrijven, niet meer sporten. Ik heb toen de knoop doorgehakt. Maar het was best gecompliceerd, we hadden samen een huis gekocht. En ik vond het verschrikkelijk dat ik hem moest kwetsen. Het was niet zijn schuld. Ook zo’n les. Je kunt niet het geluk van een ander willen bewaken en dat van jezelf verwaarlozen.”

Er ging een gerucht dat ze ook een affaire heeft gehad met misdaadjournalist Peter R. de Vries. Nadat zij de misdaadverslaggever had geïnterviewd, volgden vele etentjes en urenlange gesprekken.

Ze bloost: „En jij wilt weten of er meer was dan praten? Ik vond het destijds zo zielig dat Peter al die verhalen over zich heen kreeg. Maar hij heeft een open huwelijk hè. Dus ik kan het ook wel zeggen nu. Ja, wij hadden echt een intieme relatie. Ik kwam net uit mijn liefde met Menno. En ik was echt overrompeld: pfff bestaat dit ook nog. Het is zo’n bijzondere man, groot, heel direct, rechtlijnig, belezen ook. Hij weet veel. Een hele mannelijke man, die deugt. En ik had het niet gedaan als zijn vrouw ook niet op die manier leeft en zij had er dus geen moeite mee. Peter heeft een bijzonder plekje in mijn hart. We konden het uitstekend vinden. Maar het kwam pas uit, toen het al beëindigd was. Dat was ook zo stom. Het was wel een van de zeer weinige spannende avontuurtjes in mijn leven.”

Susan vertelt dat zij heel monogaam is. „Ik ben van mijn 21e tot mijn 31e heel trouw bij Menno geweest. Dat was toen mijn vriendinnen experimenteerden. Na Menno ben ik ook niet los gegaan. Ik ben niet zo’n wilde, al heb ik die reputatie wel. Ik zocht steeds de veiligheid, de kameraadschap in een relatie Ook met Peter R.… En die veiligheid heb ik nu dus weer. Ik ben er trots op: er hangen hier weer twee naambordjes naast de deur.”