Nieuws/Entertainment
1181345
Entertainment

Thijs Römer publieksontdekking 2012

VIDEO -Thijs Römer (33) stapt uit de schaduw van zijn bekende echtgenote Katja Römer-Schuurman. De blonde acteur, die in Moordvrouw rechercheur Evert vertolkt, is opeens een miljoenenpubliek opgevallen.

„En dat terwijl ik in mijn rol behoorlijk nors ben. Ik lach pas in de laatste scène van de laatste aflevering.”De goedlachse Thijs komt uit het roemruchte Römer-nest. Opa Piet was Baantjer en zijn vader Peter, zus Nienke en ooms Paul, Han en Bart werken bij de Nederlandse tv, zijn acteur of scenarioschrijver. En dan staat hij ook nog aan de zijde van een van de bekendste schoonheden van ons land. Maar nu heeft Nederland ook hém ontdekt.

„Heb je gezien hoe goed Wendy is?” vraagt Thijs proberend de aandacht van zichzelf af te leiden. „Met haar werken was vanaf het eerste moment een feest.” Hij heeft lol in Moordvrouw en gearmd met de immer flamboyante Katja, met wie hij alweer bijna zes jaar is getrouwd, vertelt hij geanimeerd op het feestje van de Rembrandt Awards: „Ja, ik word nu wel herkend op straat. Eerst denken de mensen: "Goh hij is de voetbaltrainer van mijn zoontje". Vervolgens corrigeren ze zichzelf: "Oh nee, hij is de winterschilder van vorig jaar". En dan opeens weten ze het: "Hij is Tygo Gernandt!”

Katja schatert: „Dat Thijs een heel goede acteur is, wist ik natuurlijk al. Zo heeft hij mij verleid. Op de set van Medea, de tv-serie van Theo van Gogh.” Dan plagend: „Rechercheur Evert heeft het alleen niet vaak bij het rechte eind. Hij is te strikt. Wendy als Fenna komt met haar vrouwelijke intuïtie verder.” Thijs knikt: „Maar je moet je karakter altijd verdedigen. Dus ik zeg 'wacht maar af'.”

Lees het hele artikel verder in De Telegraaf.