Nieuws/Entertainment
1183645533
Entertainment

Dit is het eerste plussize model van Victoria’s Secret

Ali Tate Cutler is het eerste plussize model dat te zien is in een campagne van Victoria’s Secret. Daar is ze, naast overdonderd, ook behoorlijk opgetogen onder.

Op Instagram schrijft ze: „Ik vermoed dat ik het eerste model ben bij Victoria’s Secret met maatje veertien? (maat 44 in Europa, red.) Niettemin ben ik heel opgetogen om met een merk samen te werken dat ik al sinds mijn tienerjaren bewonder.” Op foto’s is zij te zien tijdens de shoot en toont ze de flagshipstore van het lingeriemerk in New York. Ze noemt de keuze van het merk voor een plussize model ’een goede stap in de juiste richting.”

Waar de mode-industrie steeds meer modellen kiest die enigszins afwijken van het traditionele schoonheidsideaal, hield Victoria’s Secret juist nog lang vast aan de ultramagere langbenige modellen. Vorig jaar stelde marketingbaas Ed Razek zelfs nog dat transgenders en plussize modellen niet thuishoren in de shows van het merk. Zij zouden ’de fantasie’ doorprikken.

Blijkbaar is het merk na zijn pensioen deze zomer zelf juist uit de fantasiewereld en meer in de realiteit van de hedendaagse mode-industrie waarin inclusiviteit en diversiteit een hot topic is. Sindsdien werd namelijk al eens het transgendermodel Valentino Sampaio ingezet en is de keuze nu dus gevallen op een model met een maatje meer.