Nieuws/Entertainment
118740587
Entertainment

Riskante operatie voorkwam verlamming

Michael J. Fox had tumor, brak zijn arm en moest opnieuw leren lopen

Michael J. Fox.

Michael J. Fox.

Michael J. Fox moest door het verwijderen van een tumor op zijn ruggengraat opnieuw leren lopen. Dat vertelt de acteur aan People Magazine. De Back to the Future-legende noemt het „de donkerste momenten” uit zijn leven.

Michael J. Fox.

Michael J. Fox.

In 2018 werd bij Fox een goedaardige tumor aangetroffen op zijn ruggengraat. „Ik zou verlamd raken als ik het niet liet opereren”, vertelt de 59-jarige acteur. Dat was een behoorlijke riskante operatie, maar de operatie verliep goed.

Wel moest Fox – die lijdt aan Parkinson – opnieuw leren lopen, wat zo’n vier maanden in beslag nam. Toen hij dacht dat hij het ergste gehad had, viel de acteur en brak hij zijn arm. „Dat was absoluut mijn donkerste moment”, vertelt Fox, die het verhaal beschrijft in zijn aanstaande vierde boek, No Time Like the Future. „Ik leunde tegen de muur in mijn keuken, wachtend tot de ambulance kwam. Ik had echt het gevoel: lager dan dit kan niet.”

De acteur wordt in juni zestig jaar en zegt dat hij ’het optimisme heeft van een zestigjarige’. „Het is niet dat ik voorheen niet oprecht was, maar mijn dankbaarheid is nu groter dan ooit. Ik ben uit mijn donkerste momenten gekomen.”