Nieuws/Entertainment
1198446606
Entertainment

Bioscopen laten niet meer dan honderd bezoekers per zaal toe

Bioscopen en filmtheaters laten niet meer dan honderd bezoekers per zaal toe. Dit staat in een advies van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters aan haar leden.

De NVBF houdt zich hiermee aan het aangescherpte coronabeleid van het kabinet. Minister Bruno Bruins kondigde donderdag na crisisberaad aan dat alle evenementen waar meer dan honderd personen samenkomen per direct worden verboden.

„Houd ook rekening met de foyer, horecadeel en eventuele andere ruimten: ook daar mogen niet meer dan honderd personen bijeenkomen”, adviseert de NVBF. Filmhuis Het Ketelhuis in Amsterdam is tot woensdag 18 maart gesloten, meldt het Amsterdamse filmhuis op zijn website.

De bioscopen die aangesloten zijn bij VUE Cinemas blijven open. „Maar elke screening zal beperkt worden tot maximaal honderd personen en we zullen niet met pauzes werken”, vermeldt de bioscoopketen.

Bioscoopketen Pathé laat bezoekers verspreid in de zaal zitten, zodat mensen niet naast elkaar komen te zitten. Ook gaat Pathé volgens een woordvoerder de programmering aanpassen, zodat bezoekers van verschillende voorstellingen elkaar niet tegenkomen in de lobby en de foyer.