Nieuws/Entertainment
1200483778
Entertainment

EO houdt vast aan Passion, ook na exit Roermond

Ondanks dat het jaarlijkse spektakel The Passion dit jaar niet doorgaat, blijft de EO echter overtuigd dat er een alternatieve manier is om op 9 april toch een uitzending te maken waarin het lijdensverhaal van Jezus wordt verteld.

De omroep liet eerder al weten dat er al diverse opnames voor het spektakel waren gemaakt. Het kabinet en de RIVM hebben tot 1 juni alle bijeenkomsten in Nederland met meer dan drie mensen verboden. Maar de EO zoekt toch nog naar mogelijkheden om een uitzending te maken rond The Passion. „Er zal geen publiek bij zijn, en het zal een andere vorm worden dan mensen gewend zijn”, stelt een woordvoerder. „Maar we verkennen alle scenario’s. En er zijn nog steeds scenario’s die reëel zijn.”

Alternatief

EO-directeur Arjen Locke zoekt naar een alternatief. „Dit is de tiende editie, dus we hebben een heel rijk archief van nummers opgebouwd”, stelde hij dinsdag op NPO Radio 1. Locke roept fans op met de hashtag #ThePassion2020 deze favoriete liedjes op Twitter te delen. „Welk nummer heeft je de afgelopen tien jaar het meeste geraakt, of welk nummer zou je deze editie weer willen horen?”

De EO-baas vindt het belangrijkste dat op 9 april „het verhaal wordt verteld dat we willen delen. The Passion gaat over alleen gelaten worden, over verdriet, angst, twijfel hoe het nu verder moet. Het zijn in deze tijd meer dan ooit vragen waar mensen mee zitten, en het verhaal geeft op al die vragen antwoorden.”

Hij sprak ook de hoop uit dat The Passion in de normale vorm in 2021 toch nog in Roermond kan plaatsvinden.