Nieuws/Entertainment
1200886
Entertainment

DWDD parodieert BZV

Het leek er even op dat boer Henk, boer Aad en boerin Henrieke uit Boer Zoekt Vrouw te gast waren in de studio van De Wereld Draait Door, maar niets blijkt minder waar...

Sanne Wallis de Vries had de drie 'boeren' meegenomen die kwamen vertellen over hun deelname aan Boer Zoekt Vrouw. In werkelijkheid waren het drie acteurs die in de huid van de boeren waren gekropen en het populaire KRO-programma op de hak namen.

Zo stelde 'boer Willem' dat hij van de productie foeilelijke sandalen moet dragen en probeerde 'boerin Henrieke' duidelijk te maken dat ze niet zo'n stil meisje is als dat ze in het programma wordt neergezet.

De Wereld Draait Door en Boer Zoekt Vrouw liggen sinds vorige week met elkaar in de clinch. KRO is woedend omdat De Wereld Draait door zonder toestemming stukjes uit Boer Zoekt Vrouw had uitgezonden. De KRO besloot dat de talkshow geen beelden van BZV meer mocht vertonen en dat Yvon Jaspers een DWDD-verbod kreeg. "DWDD is niet betrouwbaar geweest en vandaar dat Yvon Jaspers er ook niet meer gaat zitten", zo liet een woordvoerster van KRO destijds weten aan De Telegraaf.

Veel kijkers uitten zich kritisch over de maandagavonduitzending van DWDD. De 'flauwe' parodie heeft de verhouding tussen de VARA en de KRO er niet bepaald beter op gemaakt.