Nieuws/Entertainment
1201202
Entertainment

’Première’ van Stokkermans’ laatste werk

Op zijn uitvaart ging het allerlaatste werk van Joop Stokkermans ’in première’.

De virtuoze pianistenbroertjes Arthur en Lucas Jussen speelden het stuk dat Joop een paar maanden geleden voor hen schreef”, vertelt Rob de Nijs, die sinds begin jaren zeventig – toen Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? op tv kwam – bevriend was met Joop. "Heel erg jammer dat Joop het zelf nooit heeft kunnen horen…”

De 69-jarige zanger gaat verder: "Joop was een vaste waarde in de kleine groep mensen die ik graag zie. Hij voelde als een heel goede vriend.” De uitvaartplechtigheid was kenmerkend. "Hij was spiritueel, warm, hartelijk, hield van een grapje. Al die elementen kwamen terug in de kerkdienst. Ook was hij een échte familieman en daarom was voor zijn kleinkinderen een belangrijke rol weggelegd. Er zijn prachtige woorden gesproken, met zo veel respect en gevoel. Er was verdriet om zijn heengaan, maar er heerste geen treurige sfeer.”

Ook traden verschillende bekende Nederlanders op in de kerk van Laren. "Paul de Leeuw zong voor Joop. En Cor Bakker speelde een compilatie van Joops hele werk. Práchtig, werkelijk waar. En zijn oudste kleinzoon, Floris, speelde ook nog een pianostuk. Joop is zo veel eer gedaan, hij was geen muzikant, hij was muziek. Leefde, ademde melodieën."

Lees meer in De Telegraaf.