Nieuws/Entertainment
1201252337
Entertainment

Gijs Naber speelt Ronald Koeman in film over Zlatan Ibrahimović

Acteur Gijs Naber vertolkt de rol van voormalig Ajax-trainer Ronald Koeman in de film over Zlatan Ibrahimović. De eerste opnames in Nederland vinden komende week plaats, onder meer in de Johan Cruijff Arena. Dat meldt distributeur September Film.

De Zweedse film I am Zlatan concentreert zich op de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic. De Zweeds-Bosnische voetballer speelde van 2001 tot 2004 als spits bij Ajax onder leiding van Ronald Koeman. Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm, dat vorig jaar een Gouden Kalf won voor de film Bulado.

Ibrahimović was betrokken bij de totstandkoming van het scenario voor I am Zlatan, dat geregisseerd wordt door Jens Sjögren. De rol van van de stervoetballer wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Andersson Bajraktati speelt Zlatan op 11-jarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene.

Gijs Naber is onder meer bekend van hits als Penoza, Judas, Zwarte Tulp en Aanmodderfakker. I am Zlatan verschijnt naar verwachting volgend jaar uitbrengen in de bioscoop.