Nieuws/Entertainment
1205027
Entertainment

Menno Buch: "Er is een wonder gebeurd”

Er is een wonder gebeurd volgens Menno Buch. Na alle berichten over BN’ers die zelf of in hun naaste omgeving te maken kregen met kanker, op de goede weg waren maar uiteindelijk toch overleden, meldt de 61-jarige presentator dat hij voor de tweede keer genezen is verklaard. „Toen ik voor het eerst hoorde dat ik kanker had, leek het of de grond onder mijn voeten wegzakte”, vertelt hij. „Maar de ziekte had bij mij gewoon de pech dat ik op oorlogssterkte was. Ik kon zelfs een nieuw offensief aan.”

Anderhalf jaar geleden hoorde Menno Buch dat hij tongkanker had. Na een zware operatie en behandelingen werd hij genezen verklaard. Maar in maart van dit jaar sloeg het noodlot weer toe. „Zeven weken lang ging ik opnieuw door een hel.”

Na de eerste acht uur durende ingreep aan zijn tong zag alles er hoopvol uit: „Alles bleek schoon en ik werd genezen verklaard. Ik voelde mij zo ontzettend gelukkig dat ik de hele wereld weer aankon. Ik stortte mij volledig op mijn werk en genoot van de kleinste dingen.”Totdat het totaal onverwacht weer misging. Net als bij Roos, de vorige week overleden vrouw van Ernst Daniel Smid bij wie de alvleesklierkanker toch uit de hand liep, leek bij Menno ook het noodlot opnieuw toe te slaan:

Lees het hele verhaal in De Telegraaf van dinsdag