Nieuws/Entertainment
1205692710
Entertainment

Olcay Gulsen: ’Ik wil nooit iemand kwetsen’

Olcay Gulsen mocht dinsdagavond opnieuw aanschuiven bij RTL Boulevard om te praten over alle ophef die een avond eerder ontstond over paspopmodellen met een maatje meer.

In de uitzending maandagavond zei Olcay onder andere: „„Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten.” Caroline Tensen suggereerde dat vrouwen met deze maat beter ’iets wijds’ kunnen dragen.

Olcay ging diep door het stof. „Het laatste wat ik wil doen is vrouwen waar ik zoveel bewondering voor heb in een hokje stoppen. Heel mijn carrière heb ik toegewijd aan vrouwen, ik hou van vrouwen.”

Het is nooit haar bedoeling geweest om iemand te kwetsen. „Als mensen gekwetst zijn door mijn opmerkingen, dan spijt me dat, ook al had ik mijn opmerkingen niet zo bedoeld. Ik vind dit wel pijnlijk. Dit staat zo ver van me af.” Volgens haar ging de discussie om de merkstrategie van Nike en niet zozeer over mensen zelf. „Maar het is duidelijk dat mijn bedoelingen niet goed uit de verf kwamen.” Naar eigen zeggen heeft ze dan ook niemand willen fatshamen. „Nog geen jaar geleden werd ik zelf gefatshamed en ik weet dat dat super klote voelt. Ik hou van vrouwen in iedere vorm en maat.”

Ook Mariëlle Wisse, verslaggever van VROUW.nl, vindt de uitspraken van Olcay Gulsen en Caroline Tensen over plussize vrouwen belachelijk:

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de sterren? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.