Nieuws/Entertainment
1210089
Entertainment

Richard Gere ontmoet dalai lama

FOTO - Vol ontzag begroet Richard Gere de dalai lama. De ontmoeting tussen de Amerikaanse acteur en Tibetaanse spiritueel leider vond gisteren plaats op de vierde dag van het Kalachakra-festival in de Indiase stad Bodhgaya.

Het festival van 'het wiel van de tijd' beslaat tien dagen en wordt gekenmerkt door boeddha-onderwijs en meditaties. Bodhgaya is het belangrijkste bedevaartsoord voor boeddhisten. Vooral deze maand is het er topdrukte.

De 62-jarige Gere is een fervent aanhanger van het Tibetaans boeddhisme en een verdediger voor de mensenrechten in Tibet. Hij is onder andere een van de initiatiefnemers van het Tibet House, een niet-gouvernementele organisatie die in 1987 in New York mede werd opgericht door boeddhismeprofessor Robert Thurman, de vader van Gere's eveneens beroemde collega Uma Thurman. De oprichting was op verzoek van Tenzin Gyatso, de werkelijke naam van de huidige, veertiende dalai lama.

Gere werkte ook mee aan verschillende Tibetaanse documentaires, waaronder On Life & Enlightenment waaraan Tenzin Gyatso ook meewerkte.