Nieuws/Entertainment
1210144
Entertainment

Nederlandse vrouwen in Hollywood

Ze staat elke ochtend om zes uur op, maakt ontbijt, brengt de kinderen naar school en gaat dan aan de slag als binnenhuisarchitect. Maar ’s avonds is ze met haar beroemde verloofde omringd door sterren op rode lopers in Amerika te vinden. De Nederlandse Yolanda van den Herik-Hadid (45) wordt gevolgd in de nieuwe NET 5-serie Nederlandse Hollywood Vrouwen.

Yolanda kwam 25 jaar geleden als model naar de VS. Tegenwoordig woont de blondine in Malibu, met haar verloofde, muziekproducer - van o.a. Madonna, Mariah Carey, Whitney Houston en Michael Jackson - David Foster (61). Haar drie tienerkinderen, die zij kreeg met haar projectontwikkelaar Mohamed Hadid, wonen ook bij haar. Met licht Amerikaanse tongval: „Ik heb ’ja’ gezegd tegen de show omdat ik in mijn hart nog echt Hollands ben. Daar ben ik trots op. Ik heb ook nog altijd een Nederlands paspoort.”

„Mijn moeder en broer met vrouw en kinderen wonen er nog. Ik zoek nog iedere zomer mijn moeder op. Zij is enthousiast over het feit dat ik meedoe aan de serie. Zij vindt het belangrijk dat ik mijn Hollandse opvoeding niet vergeet.”

„Ik wil laten zien hoe ik als Nederlandse leef in Amerika. De combinatie van alledaags en een celebrity lifestyle. En wat ik belangrijk vind is dat als je eenmaal de veertig gepasseerd bent, je leven nog niet voorbij is.”