Nieuws/Entertainment
1210624
Entertainment

Rutger Castricum aangepakt in DWDD

PowNews-verslaggever Rutger Castricum werd maandagavond stevig aangepakt in De Wereld Draait Door. Presentator Matthijs van Nieuwkerk en de andere tafelgasten openden de aanval op de presentator.

De langharige reporter was in de DWDD om zijn nieuwe boek te promoten maar al snel werd het onderwerp van gesprek het aftreden van PvdA-leider Job Cohen. De verhitte discussie werd gevoed toen Rutger antwoordde dat hij ook had bijgedragen aan de val van Cohen. “Ja, natuurlijk”, riep Castricum. Als presentator Matthijs van Nieuwkerk vervolgens vraagt hoe om te gaan met de brutale stijl van Rutger valt politiek commentator Felix Rottenberg, vanuit het publiek, de heren in de rede.

“Jij maakt geen nieuws, het is cabaret en afzeiktelevisie. Het hoort niet bij het vak van een politicus om daarmee om te gaan.”“Nee, wij maken een nieuwsprogramma”, antwoordde Rutger, maar een regen van kritiek was een niet meer te stoppen.Rutger: "Er is een generatiekloof tussen onze kijkers en u, als u van ons programma zou genieten zouden we een probleem hebben."

Vervolgens gaat ook gast Frenk van der Linden zich ermee bemoeien. “Het is geen generatiekloof, het is een fatsoenskloof.”

Terwijl Matthijs de discussie probeert af te kappen deelt ook de kritische Jan Mulder nog een cynische sneer uit. “Ik zou meer naar PowNews kijken als je het ‘cabaret’ iets meer zou doseren. Dan zou je meer kijkcijfers halen.“ Maar volgens Rutger zijn de kijkcijfers juist prima. “We hebben anders 300.000 tot 400.000 kijkers.” Jan neemt daar geen genoegen mee en richt zich tot Matthijs: “Heb jij dat niet in de derde herhaling van DWDD?”