Nieuws/Entertainment
1210625
Entertainment

De vakantie van Brad en Angelina

Supersterren Brad Pitt en Angelina Jolie hebben behoefte aan een 'break' en brengen binnenkort een vakantie door in Groot-Brittannië. De twee nemen hun zes kinderen mee naar het Lake District en daar valt genoeg te beleven.

Het beroemde koppel is van plan het Lake Windermere boathouse af te huren in Wainwright, in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. 'Brangelina' wil een buitenvakantie organiseren voor hun kinderen, terwijl moeder Ange haar nieuwste film Maleficent afmaakt.

Het Lake District is Engeland's grootste nationale park en staat bekend om zijn weelderige platteland en grote hoeveelheid buitenactiviteiten. Het gebied is ideaal voor families die de natuur willen ontdeken en wordt gezien als één van de populairste buitenbestemmingen van het Verenigd Koninkrijk.

Ook is het district nauw verbonden met de Britse kinderboekenschrijfster Beatrix Potter. Potter groeide op in het Lake District en baseerde veel van haar verhalen, waaronder Het Verhaal van Pieter Konijn, op haar eigen belevenissen in de wilde, Britse natuur.

Bezoekers van het Lake District kunnen er het vroegere huis van Beatrix Potter, het Hill Top Home, bekijken en het Beatrix Potter Museum bezoeken. Daarbinnen komen veel van haar kinderboeken tot leven, in de vorm van poppen en nagebouwde omgevingen.