Entertainment/TV
1211861804
TV

The Voice-kandidate ’kotsmisselijk’ door aflevering Boos

The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven, die aangifte gaat doen tegen Jeroen Rietbergen, is ’kotsmisselijk’ door het zien van de aflevering van Boos over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. Haar advocaat Sébas Diekstra heeft in een verklaring laten weten dat Wijnhoven de aflevering momenteel aan het kijken is.

„Nienke is begonnen met het kijken naar de aflevering van Boos en werd vrijwel direct kotsmisselijk. Letterlijk”, laat Diekstra weten. „Ze vindt het allemaal zo erg, maar ze voelt meteen ook een bepaalde opluchting vanwege het feit dat dit nu in de openheid is en er eindelijk een einde kan worden gemaakt aan wat zich zoveel jaren ongehinderd heeft kunnen afspelen.”

Diekstra heeft gezegd dat er woensdag een afspraak is gemaakt met de zedenrecherche van politie Midden-Nederland om snel aangifte te kunnen doen. Wijnhoven en Diekstra laten verder niets vrij over de concrete gedragingen waarvan zij aangifte doet. Dat is besloten om het strafrechtelijk onderzoek niet te schaden.

Maandagavond zat Nienke aan tafel bij de talkshow Beau, waar zij haar verhaal deed over haar deelname aan het RTL-programma. Daar vertelde ze dat Rietbergen haar betast heeft en dat hij ’effe ging voelen’. Zaterdag erkende de bandleider en de toenmalig partner van Linda de Mol dat hij inderdaad relaties van ’seksuele aard’ heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. Hij legde zijn werkzaamheden direct neer en Linda verbrak niet veel later haar relatie.

Ben jij iemand die direct of indirect te maken heeft gehad met seksueel overschrijdend gedrag of andere ongewenste omgangsvormen bij The Voice of een ander televisieprogramma? Dan horen we graag je verhaal, en dat kan uiteraard ook anoniem. Je kunt een bericht sturen naar onze WhatsApp-tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952.