Nieuws/Entertainment
1215814
Entertainment

Nieuwe clip The Opposites voor 3DS

Het rappersduo The Opposites brengt deze zomer hun nieuwe single ‘Slapeloze Nachten’ uit met een videoclip in 3D speciaal voor de Nintendo 3DS. Platenlabel Top Notch en Nintendo slaan de handen ineen om de allereerste 3D-videoclip te produceren waar geen speciale bril voor nodig is.

“We hebben ruim één jaar geen nieuw materiaal uitgebracht en willen voor onze fans echt iets vernieuwends doen. Dat leidt nu tot een track met een geheel nieuwe sound voor The Opposites. Het nummer gaat over hoge ambities die soms letterlijk voor slapeloze nachten zorgen. Dat hebben we zelf vaak genoeg ervaren.”

“Met het nieuwe nummer laten we een andere kant van onszelf horen. Dat willen we ook laten zien met de clip. We vinden het te gek dat we met ons platenlabel Top Notch en Nintendo een clip in 3D kunnen maken, speciaal voor de Nintendo 3DS,” aldus Willem van The Opposites.

Tussen de opnames door maakte het rappersduo backstage opnames in 3D met behulp van de videofunctie van de Nintendo 3DS. “We hebben nog nooit een 3D-clip gemaakt, laat staan zelf 3D-beelden geschoten dus we zijn onwijs benieuwd. Je moet echt op een nieuwe manier naar beeld en diepte kijken. Gelukkig leidt dit nog niet tot slapeloze nachten”, vertelt Willem.

‘Slapeloze Nachten’ is vanaf 19 juli een week lang exclusief te zien via Nintendo Video, het videokanaal van de Nintendo 3DS. Daarna verschijnt de clip ook online en voor televisie. De clip wordt geregisseerd door Steven Elbers van Artcore. Ook de backstage opnames zijn te zien via Nintendo Video.