Nieuws/Entertainment
1215907
Entertainment

Belinda Meuldijk openhartig over vader:

"Hij had moeite met mijn autistische zoon"

Belinda Meuldijk vertelt openhartig dat haar vader Papa Pipo moeite had met haar autistische zoon. „Hij vroeg zich af of er geen gebruiksaanwijzing was geleverd.”

Wim Meuldijk was weliswaar bedenker van kindervriend Pipo maar zelf vond hij het ingewikkeld om met kinderen om te gaan. Belinda: „Papa hield van kinderen maar vooral van het kind in zichzelf. Hij had het vooral moeilijk met mijn autistische zoon Yoshi. Toen hij klein was, vond hij eerst dat hij te veel energie uit mij zoog, en daarom maakte hij zich zorgen. Later was Yoshi bijna te groot geworden. Dan stond hij als een enorme Boeddha in de kamer, en wist mijn vader niet goed hoe hij met hem moest communiceren. Dat was ook de reden dat we de laatste keren kerst niet bij hem vierden. Het ging niet met Yoshi op de Finca.”

In de biografie die Belinda schreef: Pap praatte er vol humor over. Toen Yoshi een paar jaar na zijn geboorte anders bleek te zijn dan normale babies, zuchtte hij *waarom hebben ze er geen gebruiksaanwijzing bijgeleverd? Weet je zeker dat er alleen een kind uitkwam en niet ook een beschrijving?*

Belinda, die haar boek gisteren presenteerde: „Toen ik nadat hij was gestorven voor het eerst weer in zijn Finca was, wilde ik hem *vinden*. Op zijn wastafel lag zijn washandje. Ik pakte het op, drukte het tegen mijn voorhoofd en vroeg *papa waar ben je?* En toen zag ik de wasmand. Zijn hemd lag er bovenin. Wit, flanel. Ik pakte het en snoof zijn geur op, de geur die van mij hield en mij beschermen zou. Ik begroef mijn gezicht erin, leunde tegen hem aan.”

Het hele emotionele interview met Belinda staat morgen in De Telegraaf.