Nieuws/Entertainment
1215985
Entertainment

Dean Saunders liet TVOH schieten

Dean Saunders had zich, blijkt nu, net als zijn broers, aangemeld voor The Voice of Holland. "Maar een vriendin van me had mij ook voor Popstars opgegeven. Ik deed eerst auditie bij Popstars. Toen kwamen twee uitnodigingen tegelijk, een tweede voor Popstars en een eerste voor The Voice. Ik zei tegen mijn broers: ’gaan jullie maar naar The Voice of Holland’… Wat een grap. Daardoor konden we alle twee een titel bemachtigen."

Broertje Jamie viel af na de eerste auditie. Ben: "Maar hij zingt ook pas een half jaar." Ben en Dean wisten te triomferen. Onder toeziend oog van hun dolgelukkige vader, Dean sr. De twee deden in hun jeugd al mee aan allerlei talentenjachten, onder de naam Daddy’s Wish. Ze stonden in 2000 in het RTL-programma Alles voor de band: Follow that dream, waar een popgroep met ook Ben en Dean uit ontstond, die niet veel later uit elkaar ging. Het Nationaal Songfestival volgde, zonder veel succes. De broers hebben nu een keiharde comeback gemaakt. "Now it is Daddy’s Wish", zei hun uitgelaten vader vlak na de uitslag van Popstars.

Ben is de verpersoonlijking van The Voice of Holland, vindt John de Mol. Dean is de verpersoonlijking van Popstars, deed Henkjan Smits die uitspraak nog eens dunnetjes over zaterdag. De hele familie is inmiddels de verpersoonlijking geworden van tv-talentenjachten in Nederland. Maandenlang reisde het circus naar Ede en Hilversum. Met als resultaat een Dutch Double voor de broers die in Engeland werden geboren.

De 27-jarige Ben kon Dean (30) niet live zien winnen. Hij trad op bij De vrienden van Amstel Live in Ahoy, waar hij nog drie dagen voor 15.000 man publiek staat. "Ben wilde heel graag bij Popstars zijn. We hebben er een discussie over gehad, ik zei ’doe je ding", vertelt Dean. "Ik begon wel te huilen toen iemand zijn naam noemde. Ik denk dat niemand mij ooit heeft zien huilen, en nu wel drie keer." Deans moeder was ook in tranen. Dean: "Eerst wint Ben, nu ik, het is ongelooflijk. Wie verzint het? Ik niet."

Ben wil binnen zes weken een album opnemen. "Met allemaal nieuw Engels materiaal. Dus ik nodig componisten hartelijk uit materiaal in te sturen. Je moet het ijzer smeden als het heet is.''

Dat John de Mol hem mogelijk meeneemt naar Amerika vindt hij "te cool voor woorden. Ik ben één keer op vakantie geweest naar Amerika naar de Keys, de eilanden bij Florida. Stond daar een gigantisch reclamebord voor een optreden van DJ Tiesto. Toen was ik zo trots: een Nederlander die het hier helemaal maakt! Nou zal ik niet op een reclamebord komen, maar in een liveshow coast to coast worden uitgezonden in Amerika. Dat is toch ook supergaaf."

Binnen afzienbare tijd moet Ben ook tijd vrijmaken voor een tatoeageafspraak met Trijntje Oosterhuis: "Zij gaat haar twitternaam Trijntje O. op mijn lijf zetten. Ze heeft het nog nooit gedaan, dus heel mooi zal het niet worden. Ik moet nog even een onopvallend plekje op mijn lijf bedenken."