Nieuws/Entertainment
1215986
Entertainment

Terugkeer Kim van Kooten

VIDEO - De ernstige darmziekte colitis ulcerosa zorgde er mede voor dat we lang hebben moeten wachten op de terugkeer van Kim van Kooten (38). Maar de scenarioschrijfster is er weer. Met het ’vileine zusje’ van de romantische komedie Alles is Liefde uit 2007. „Het is een cliché, maar ik geniet nu nog meer van het leven”, zei Kim gisteren bij de presentatie van de sterrencast van Alles is familie.

„Er zaten heel zware dagen bij”, vervolgt de moeder van Roman (7) en dochter Kee (4). „Ik lag gewoon plat en voelde mij hulpeloos en nutteloos. Mijn man Jacob Derwig heeft mij erdoorheen gesleept. Hij verdient een standbeeld. Nu geniet ik weer van het optillen van mijn kinderen. Ik mis dan wel mijn dikke darm, maar ik ben niet meer ziek.”

Kim: „Dat Alles is liefde zo’n succes was, was natuurlijk geweldig. Maar het verlamde mij ook. Bovendien kreeg ik tijdens mijn tweede zwangerschap colitis ulcerosa, een broertje van de ziekte van Crohn, zeg maar. Ik had graag blij, blozend en gezond op een roze wolk gezeten, maar dat lukte dus niet. In plaats daarvan was ik moe, ziek en lusteloos en had ik pijn. Ik lag gewoon plat en voelde mij hulpeloos en nutteloos. En toen mijn dochtertje werd geboren, werd ik nóg zieker. De medicijnen die ik ondanks mijn zwangerschap mocht slikken, sloegen helaas niet aan, en de operaties en het herstel namen ook zo’n twee jaar in beslag. Uiteindelijk is mijn hele darm eruit gehaald. En ben ik niet meer ziek.”

Lees meer in De Telegraaf.