Nieuws/Entertainment
1216002
Entertainment

Sittah voor tonnen het schip in

Een drama voor Sittah. De illusioniste kampt met een gigaverlies nu een Turkije-trip op het laatste moment is geschrapt. „Het is echt een verschrikking, ik ben voor tónnen de mist ingegaan.”

Dat zij nu zelf één keer haar verhaal doet, heeft mede te maken met faillissementsgeruchten die over de illusioniste de ronde doen. Volgens Sittah vooral voortkomend uit misgunnen. Schampert: „In 2006 met mijn WK-titel hoorde ik bij wijze van spreken niets, en nu is het van ’Hé Sitt, bladibla’. In de wandelgangen wordt hierom gelachen. Ik vind niet dat ik dat verdien. Het is absoluut heel vervelend, maar ik kom heus wel weer boven."

Afgelopen februari werd ze uitgenodigd door een hotelketen in Turkije. „Die wilde een show van vijftig minuten. Ik verzamelde twaalf dansers, twee techneuten en ging aan de slag. Pas half maart pas kregen we een ’go’. Iedereen zegde wel íéts af. Alles voor die enorme uitdaging om vijfenhalve maand in een show te staan. We zijn blind doorgesjeesd. Nieuwe illusies werden besteld in Las Vegas bij Bill Smith himself…

Ze zucht: „Ik zou anders zondag zijn begonnen met repeteren. Precies een week geleden voerden we nog een contractbespreking met de hele crew. En woensdag kreeg ik dat mailtje. Een máíl ook nog! Dat ze er vanwege budgetproblemen van afzagen. Ze hebben dan ook niet goed nagedacht ik bedoel, met 1500 à 2500 euro keer vijftien kom je al op een gigantisch bedrag uit. Maar ze hadden zich verkeken op de vervoerskosten, dachten dat ik slechts één trailertje nodig zou hebben. Dus toen ze daarachter kwamen heeft de general manager van de betreffende hotelketen de baas die een ’go’ had gegeven teruggefloten.”

Ze wist niet wat ze las, toen ze de mail zag. „Ik dacht echt van néé, was sprakeloos. De hotelbaas reageerde alleen met een: ’Ik buig mijn hoofd en schaam me diep. Ik heb dit nog nooit meegemaakt.’” Sittah droogjes: „Nee, ik ook niet.”

Vastbesloten: „Ik wil wel een compensatiebedrag hebben, al ben ik er niet voor verzekerd. Ik zou voor de Turkse wet werken, daar ga je niet tegen procederen, dat heeft geen enkele zin. Gelukkig blijft mei een drukke maand. Maar verder heb ik niets aangenomen. Ik ben wel al met allemaal grote parken bezig, ja, ook weer iets in Turkije. Maar dat land is ineens een heel ander verhaal…"