Nieuws/Entertainment
1216616
Entertainment

'DWDD wil Rutger als tafelheer'

(UPDATE) Rutger Castricum zou door De Wereld Draait Door gevraagd zijn als vaste gast in het programma. De Vara heeft de PowNews-verslaggever gepolst voor een rol als tafelheer.

Dat heeft Powned-voorzitter Dominique Weesie op Twitter laten weten. Weesie heeft geen goed woord over voor het verzoek. “Wat zijn het toch een stelletje opportunisten bij de Vara.” Afgelopen maandag werd Rutger in een uitzending van DWDD namelijk nog hard aangevallen door vaste gasten Felix Rottenberg, Frenk van der Linden en Jan Mulder. Die verweten de presentator, die te gast was om een nieuw boekje te promoten, afzeikjournalistiek te bedrijven en de fatsoensgrens te overschrijden. Rutger reageerde enigszins verbaasd, waarna Matthijs van Nieuwkerk hem verweet een bange indruk te maken.

Inmiddels heeft Dieuwke Wynia, eindredacteur van DWDD op Twitter laten weten dat ze Rutger nooit heeft benaderd om tafelheer in te worden in het VARA-programma.

De bewuste uitzending van DWDD was overigens een groot kijkcijfersucces, zo bericht GeenStijl woensdag. Tijdens het gesprek met Rutger keken er bijna 1,8 miljoen mensen naar het programma. Ook online werd het fragment de afgelopen dagen nog vele honderdduizenden keren bekeken.