Nieuws/Entertainment
1220344973
Entertainment

Olivia Lonsdale laat wereld redden over aan volgende generatie

Olivia Lonsdale

Olivia Lonsdale

Olivia Lonsdale past haar vlieggedrag niet aan ondanks dat het beter zou zijn voor het klimaat. Reizen is alles voor haar, zegt de 25-jarige actrice in Trouw.

Olivia Lonsdale

Olivia Lonsdale

„Ik zou heel graag in het buitenland willen werken, Frankrijk, Engeland, misschien de VS... Dat ik dan veel moet vliegen is natuurlijk rot. Ik denk dus echt dat mijn generatie de planeet niet meer redt, maar onze kinderen wel”, aldus Olivia, die als model de hele wereld over vliegt.

Toch laat de actrice de klimaatdiscussie niet helemaal links liggen. Ze wil het liefst bewustwordingsprogramma’s maken voor kinderen en jongeren. „Over het milieu, over slow reizen, treinen en fietsen, dat deed ik laatst in Mexico City, zoveel leuker dan in een taxi zitten.”

Ook eet Olivia al zes jaar geen vlees. „Wel vis, en dat is ook niet altijd oké. Maar ja, ik ken mensen die vegan zijn en intussen al hun spullen online bestellen, zoals kleren, en veel ook terugsturen. Wat weer vernietigd schijnt te worden. Een vriendin van mij heeft net een nieuw huis en wil ook een droger aanschaffen, dat zou ik dus niet doen. Bij mij werd het als kind al ingeprent. Mijn Amsterdamse oma riep altijd: Niet te veel toiletpapier, dat zijn allemaal bomen!”