Nieuws/Entertainment
1222011
Entertainment

Vuur in huwelijk Ruud en Estelle was gedoofd

"Ze zagen elkaar twintig dagen per jaar"

De liefde die Ruud en Estelle ooit voor elkaar voelden, was volgens ingewijden al langer gedoofd. „Ze zagen elkaar nog maar een dag of twintig per jaar”, weet een bron te melden. „En het was Badr Hari, met wie ze de laatste tijd op hippe plekken in Amsterdam werd gesignaleerd, zelf die vertelde over zijn relatie met Estelle.”

Terugkijkend zijn de tekenen er al langer dat het tussen de 49-jarige Ruud – die waar het de huwelijkse trouw betrof ook geen onbeschreven blad zou zijn – en het bijna 34-jarige nichtje van Johan Cruijff niet goed ging. „Ik denk niet dat ik naar Tsjetsjenië toega”, vertelde Estelle bijvoorbeeld begin vorig jaar over de opmerkelijke keuze van Ruud om onder leiding van de omstreden president Kadirov te gaan werken. „Ik denk dat ik af en toe wel naar Moskou ga en hem dan daar ga ontmoeten.” Het besluit om naar Grozny te gaan, kwam ook voor de bijna ex-voetbalvrouw als donderslag bij heldere hemel. Ze zou pas twee dagen voor het vertrek zijn ingelicht. „Hij bracht het als wat het is: een onwaarschijnlijk avontuur, een unieke kans, waarvan hij vond dat hij hem moest pakken”, vertelde ze in een interview.

Contract

Terwijl Ruud in Grozny werkte, bleven Estelle en hun kinderen Joelle en Maxim hier in Nederland. Vier dagen per maand zou hij in de gelegenheid worden gesteld naar zijn gezin te gaan. Maar het contract van achttien maanden werd veel eerder beëindigd. Hij moest al na dertien duels – die eindigden met een nederlaag door een eigen doelpunt van een van zijn spelers – zijn biezen pakken.

Het was overigens niet het eerste contract waaraan vroegtijdig een einde kwam. In 2008 ging het stel naar Los Angeles waar Ruud voor LA Galaxy ging werken. Maar hun Hollywood-avontuur duurde, doordat de club zijn afspraken niet nakwam, slechts anderhalve maand.

Donkere wolken

Het jaar nadat Ruud en Estelle terugkwamen uit Amerika klapte Estelles vader uit de school over de donkere wolken die zich samen pakten boven het echtpaar. Hoewel Henny Cruijff, de broer van de wereldberoemde Johan, toen ook al geen contact meer had met zijn dochter, vertelde hij: „Ik wéét dat zij huwelijksproblemen hebben. Mijn netwerk is heel groot en dit is wat ik hoor. Ik hoop dat ze hun problemen weten te overwinnen, maar dat het niet goed gaat is vrijwel zeker.” Estelle reageerde als door een wesp gestoken. Verzoeningspogingen die daarop door Henny werden ondernomen, bleken vruchteloos.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat er toch vuur was bij de rook die door omstanders al langer werd gesignaleerd. Saillant detail: zowel Ruud als Estelle claimen als eerste de echtscheiding te hebben aangevraagd. Over de 27-jarige, regelmatig in opspraak zijnde, Badr Hari zwijgt Estelle nog altijd in alle talen. Ze heeft aangegeven dat ze wenst dat haar en de kinderen de rust wordt gegund in deze emotioneel zware periode.