Nieuws/Entertainment
1222490364
Entertainment

Halina Reijn wint eerste Gouden Kalf

Actrice Halina Reijn heeft vrijdag een Gouden Kalf gewonnen voor haar hoofdrol in de tv-serie Red Light, die zij ook heeft geregisseerd. Reijn won het beeldje ten koste van haar goede vriendin Carice van Houten, die ook genomineerd was voor haar rol in dezelfde serie.

In haar dankwoord, dat maximaal anderhalve minuut mocht duren, wist Halina het niet droog te houden. De actrice bedankte haar collega en beste vriendin Carice van Houten en zei met een snik in haar stem haar ontzettend te missen. Dat haar emoties de overhand hadden, bleek ook toen ze uiteindelijk weer wegliep zónder haar award mee te nemen.

Red Light won tevens het Kalf voor beste televisiedrama van het jaar. De serie gaat over drie vrouwen die proberen weg te komen uit de prostitutie en is vanaf februari te zien bij BNNVARA. De eerste twee afleveringen zouden eerder deze week in première gaan op het Nederlands Filmfestival, maar de vertoning werd afgelast vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

De prijs voor beste acteur in een tv-drama ging naar Ramsey Nasr, voor zijn hoofdrol in de verfilming van het boek I.M. van Connie Palmen.

De Gouden Kalveren worden vrijdagavond uitgereikt in de Stadsschouwburg in Utrecht. Vanwege de coronamaatregelen is het een sobere ceremonie. De meeste nominaties gingen naar de films Bumperkleef en Kapsalon Romy.