Nieuws/Entertainment
1222572
Entertainment

Ruth doet loting Nationaal Songfestival

Het Songfestival krijgt steeds meer weg van een groot voetbalevenement. Ruth Jacott zal aanstaande zondag, tijdens de tv-show Life4You, de loting verrichten voor het Nationaal Songfestival. Een week later zal het festival plaatsvinden.

Dit jaar doen zes kandidaten mee aan het Nationaal Songfestival. In drie duels van steeds twee liedjes zullen de deelnemers hun inzending op het podium brengen. Daaruit komt steeds één winnaar die zijn of haar nummer nog een keer mag zingen in een superfinale waar de drie overgebleven deelnemers tegen elkaar zullen strijden. Het wordt een tv-uitzending waar in anderhalf uur tot vier keer toe gestemd kan worden.

Deelnemers aan het Nationaal Songfestival zijn Raffaëla Paton, Kim de Boer, Tim Douwsma, Pearl Jozefzoon, Ivan Peroti en Joan Franka. Vijf van de zes deelnemers komen uit de stal van John de Mol. Nummer zes, Tim Douwsma, is een Tros-gezicht.

De stemmen van vakjury en tv-kijkers zullen, net als bij het Eurovisie Songfestival, ieder voor 50 procent meetellen in het eindresultaat. Daarnaast zal een in de studio aanwezig publiek van honderd buitenlanders aan het Nederlandse tv-kijkende publiek een advies geven over wie ons land naar het Eurovisie Songfestival moet sturen. Dat wordt dit jaar gehouden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan.