Nieuws/Entertainment
1222871
Entertainment

Barrie Stevens ontziet vader

Barrie Stevens, die wordt behandeld vanwege prostaatkanker, heeft ervoor gekozen zijn hoogbejaarde vader niets te vertellen over zijn ziekte. „Daarmee moeten omgaan wil ik hem niet aandoen”, zegt de 65-jarige choreograaf. „In mei, als ik er in totaal 36 bestralingen op heb zitten, hoop ik hem weer op te kunnen zoeken in Engeland.”

Het zijn zware tijden voor de geboren Brit. „Een week of zes geleden belandde ik met ernstige pijn in een van mijn bovenbenen bij de fysiotherapeut. Omdat hij er niet achter kon komen wat er precies aan schortte, ben ik bij mijn huisarts terechtgekomen. Die heeft bloed van mij laten afnemen en de uitslag was dat ik ben getroffen door kanker. Ik kan het nog steeds maar nauwelijks bevatten.”

„Sinds twee weken word ik dagelijks bestraald in het AMC”, gaat Barrie verder. „In het begin merkte ik niet zo veel van de radiotherapie, maar de laatste dagen ben ik sneller moe, een beetje misselijk en heb ik last van mijn ontlasting.”

Barrie, die langere tijd samenleefde met acteur Leen Jongewaard, die in 1996 overleed, deelt zijn gevoelens over wat hem is overkomen met enkele dierbare vrienden. „Ik kan altijd terecht bij Hans Möller, die ik misschien wel veertig jaar ken. Bij hem kan ik werkelijk vertellen hoe ik me voel, zonder dat hij me zal veroordelen. Ook praat Hans me moed in. Erg waardevol.”

Karin Meurs, die Barrie kent uit de tijd dat ze bij Joop van den Ende in de productie werkte, rijdt hem dagelijks naar het AMC. „Ze probeert er dan achter te komen of ik wel goed voor mezelf zorg. Ook zorgt ze ervoor dat ik op gezette tijden in het zonnetje een kop koffie drink. Even een frisse neus halen. Zó lief.”

Lees het volledige verhaal in De Telegraaf.