Nieuws/Entertainment
1225325
Entertainment

Therapie lucht Waylon op

Waylon (32), die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste zanger van Nederland, is ontzettend opgeknapt na een korte periode in therapie.

„Ik wist niet meer wie ik was, waarom ik er was en waarom ik deed wat ik deed”, vertelt de man die eigenlijk Willem Bijkerk heet. „Mijn bekendheid botste met mijn zelfbeeld. Jaren geleden sliep ik als luxe zwerver regelmatig in een auto en nu word ik de hemel in geprezen. Dat was wel lastig.”

„Dat is vooral waar ik vorig jaar mee bezig was. Heel veel nadenken. Wie ben ik, waar ben ik, wat wil ik en hoe kom ik over? Daar had ik vorig jaar wel wat gesprekjes voor nodig. Het is fijn om er met iemand over te praten die er buiten staat. Het lucht enorm op. Ik kan het iedereen aanraden.”

Ook zijn vriendin Annemijn, met wie hij al ruim twee jaar samen is, steunde hem toen hij ervoor koos in therapie te gaan. „Zij heeft het de eerste tijd niet makkelijk gehad met mij als haar vriendje, maar ze is zo goed naast me blijven staan. En dat doet ze nog steeds. Zij is echt mijn rots in de branding. Ze heeft een speciaal plekje in mijn leven.”

Lees het gehele interview met Waylon in dagblad De Telegraaf.