Entertainment/TV
1226033009
TV

Netflix reageert op fataal ongeluk op set The Chosen One

The Chosen One

The Chosen One

Netflix heeft voor het eerst gereageerd op het dodelijke ongeluk tijdens de opnames van serie The Chosen One. Twee acteurs lieten het leven nadat een busje door nog onbekende oorzaak kantelde op een woestijnweg. Zes andere inzittenden raakten gewond.

The Chosen One

The Chosen One

„We zijn diepbedroefd over het tragische ongeluk dat Ray Garduño en Juan Francisco González het leven heeft gekost”, aldus Netflix in het statement. „Onze gedachten zijn bij hun naasten en de mensen die gewond zijn geraakt bij dit trieste ongeluk.”

Dit weekend werd bekend dat er donderdag een ongeluk had plaatsgevonden na afloop van de opnames in Mexico. Het busje met verschillende cast- en crewleden kantelde op een woestijnweg tussen Santa Rosalia, waar zij eerder die dag gefilmd hadden, en het lokale vliegveld. Acteurs Raymundo Garduño Cruz en Juan Francisco González Aguilar overleefden de crash niet.

Veiligheidsvoorschriften

Ook productiehuis Redrum heeft een statement uitgebracht. De producenten van The Chosen One laten weten steun te bieden aan alle betrokkenen en mee te werken met het onderzoek naar de toedracht van het incident. „De eerste bevindingen en getuigenverklaringen wijzen erop dat alle veiligheidsvoorschriften zijn uitgevoerd en dit een tragisch ongeluk was.”

Vrienden van Garduño en González zetten echter hun vraagtekens bij deze veiligheidsvoorschriften. Volgens schrijver Rick Zazueta hadden medewerkers eerder al hun zorgen geuit over hun veiligheid bij de productie. „De cast had geklaagd over problemen met logistiek en transport. Het busje was totaal ongeschikt om mensen in te vervoeren. De banden waren versleten, de remmen maakten lawaai, het stuur zat los en niet alle autogordels werkten. Dat zijn makkelijk te herkennen tekenen van gevaar.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop