Nieuws/Entertainment
1227321
Entertainment

Liefdesbreuk Daphne Flint

Aan het liefdesgeluk van musicalster Daphne Flint en de dertien jaar jongere zanger-acteur Stefan de Kogel is een einde gekomen. „We passen toch niet zo goed bij elkaar”, vertelt de 37-jarige blondine.

De twee leerden elkaar vorig jaar kennen tijdens de repetities van Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde.

„Als ik ergens instap, geloof ik er ook echt in”, legt de actrice uit, die eerder speelde in 3 Musketiers, Grease en Fame. „Maar we vormen op dit moment gewoon niet de juiste combinatie.” De twee zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan. „We spreken elkaar nog regelmatig, hij blijft een schatje en ik weet zeker dat hij dat ook van mij vindt”, vertelt Daphne, die recent liet weten een sterke kinderwens te hebben.

„Gelukkig kunnen we ons nu allebei op ons werk richten. Hij op de Jantjes en ik op Wordt U Al Geholpen? waarvoor ik nu repeteer.” Daphne had eerder een relatie met Piaf-collega Geert Hoes. Maar omdat ze net een relatie van zestien jaar achter de rug had en nog niet over haar ex heen was, verbrak ze die relatie weer.

Alsof het overgaan van haar relatie haar niet al genoeg verdriet gaf, zat Daphne ook nog in onzekerheid over haar baan. Vlak voordat de repetities zouden starten, kreeg ze te horen dat de productie die gebaseerd is op de Engelse tv-hit Are You Being Served? in eerste instantie niet door zou gaan wegens financiële problemen van producent 3 and a crowd. „Dat verdriet was voor mij meerledig, de producent is namelijk een goede vriend van mij. Het doet pijn om te zien hoe een klein bedrijf in deze tijd zijn nek uitsteekt om producties te maken waar hij in gelooft en dan vervolgens de stekker eruit moet trekken. Dat wil niemand. Het maakt me al zo verdrietig om te zien hoe het er nu aan toe gaat in deze wereld, al die subsidies die worden ingetrokken, vreselijk. Daarbovenop komt ook nog eens dat ik dan zonder werk zit, ik moet ook gewoon mijn huur betalen. Iets anders had ik niet in het verschiet, ik had immers al ja gezegd tegen deze voorstelling.”

In de toneelversie van de populaire Britse serie speelt Daphne Mrs. Brahms. „Ze is een ordinair type. Om dat te spelen moet ik ver zoeken hoor”, lacht ze. In producties als deze is ze het meeste in haar element. „Het is een kleine en intieme productie. Dus geen grote touringcar, daar houd ik van.”