Nieuws/Entertainment
1230536
Entertainment

Rick Engelkes buiten westen in Fort Boyard

Rick Engelkes is tijdens opnames van het AVRO-programma Fort Boyard pijnlijk ten val gekomen. Hevige pijn zorgde ervoor dat hij buiten westen is geraakt.

Rick (52) kreeg de opdracht om aan het plafond te hangen en via touwen en ringen naar de overkant te klauteren. Rick gleed weg (door de blessure aan zijn vinger die hij tijdens de opnames van Verliefd op Ibiza opliep) en moest zich laten vallen, maar kwam verkeerd terecht. Het gevolg was dat hij serieuze pijn had en niet meer kon opstaan. "Het was een helse pijn. Ik dacht: dit is het einde", vertelt hij.

De hevige pijn overviel Rick later en hij raakte buiten bewustzijn. "Ik ben toen per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Bordeaux. Daar bleek gelukkig dat ik geen ruggenwervels had gebroken. Maar alles daaromheen was flink ontzet."

In Nederland is Rick opnieuw onderzocht. Hij wordt de komende zes weken intensief behandeld door een fysiotherapeut en moet veel rust houden. Een reis voor Terre des Hommes naar Peru komende woensdag heeft hij daarom af moeten zeggen.