Entertainment/Film
1232780993
Film

Onbegrijpelijke belediging

’Like a boss’: komedie om te huilen

— Wat: komedie

— Regie: Miguel Arteta

— Met: Tiffany Haddish, Rose Byrne, Salma Hayek

Tiffany Haddish, Salma Hayek en Rose Byrne in ’Like a boss’.

Tiffany Haddish, Salma Hayek en Rose Byrne in ’Like a boss’.

Het hád een sympathieke romcom kunnen zijn over vriendschap. Een flinke biosboost voor girlpower en zelfliefde. In plaats daarvan is Like a boss een onbegrijpelijke belediging.

Tiffany Haddish, Salma Hayek en Rose Byrne in ’Like a boss’.

Tiffany Haddish, Salma Hayek en Rose Byrne in ’Like a boss’.

Niet alleen wordt de suggestie gewekt dat een vrouwelijke ondernemer een keiharde bitch moet zijn om zakelijk succes te hebben, ook heeft de volwassen kijker de ene na de andere puberale seksgrap door te slikken.

Beste vriendinnen Mia en Mel (Tiffany Haddish en Rose Byrne) runnen een naar zichzelf vernoemd make-upbedrijf. Al hun goede bedoelingen ten spijt om de natuurlijke schoonheid van hun klanten te benadrukken, dekt op een gegeven moment niets hun bankschulden meer. Als cosmeticadiva Claire Luna (Salma Hayek) zich hooggehakt en opgedirkt aandient om financieel bij te springen in ruil voor een meerderheidsaandeel in Mia&Mel, komen de vriendinnen steeds meer tegenover elkaar te staan.

Boze wortel met tieten

Met oranje geverfde haren speelt Hayek een haast cartooneske slechterik die ontmaskerd en verslagen dient te worden. Bewezen komische actrices Haddish en Byrne werken zich bewonderenswaardig door het baggerscript om deze „boze wortel met gigantische tieten” te verslaan en hun besmeurde relatie te egaliseren en weer te laten bloeien. Dat het sterkste moment in deze door mannen geschreven film over vrouwenvriendschap voorbehouden is aan een mannelijke bijrol - een ontslagen medewerker die dramatisch z’n aftocht blaast – bevestigt maar één ding: deze komedie is om te huilen.

✭✭