Nieuws/Entertainment
1238751399
Entertainment

BBC: ’Meghan en Harry verliezen 5 procent van hun inkomen’

Prins Harry en Meghan Markle verliezen 5 procent van hun inkomen. Dat heeft de BBC berekend na het nieuws dat het echtpaar hun koninklijke titels niet meer mag dragen. Dat betekent ook dat zij geen aanspraak meer maken op het publieke geld dat zij kregen voor de taken die aan de titels vastzaten.

Het inkomen dat zij verliezen komt van een financiële bijdrage van de overheid die de koninklijke familie jaarlijks ontvangt. Het gaat voor de hele familie om een bedrag van ruim 82 miljoen pond. Deze inkomsten worden gegenereerd door de Crown Estate, commerciële bezittingen van de Kroon.

Het overgrote deel van hun inkomen krijgen Harry en Meghan uit het hertogdom van Cornwall, dat eigendom is van prins Charles, de vader van Harry. Charles bezit een vast portfolio met bezittingen en investeringen die het afgelopen jaar 21,6 miljoen pond opleverden. Van dit geld wordt 95 procent van het inkomen van Harry, maar ook van zijn broer William betaald.

Charles kan zelf besluiten wat hij met dit geld doet. Volgens de BBC zet Charles deze betalingen aan Harry en zijn vrouw voort, ook na het verlies van hun koninklijke titels.