Nieuws/Entertainment
1239430098
Entertainment

Juan Carlos denkt aan snelle terugkeer naar Spanje

Koning Juan Carlos keert op korte termijn uit Abu Dhabi terug naar Spanje. Dat is de stellige overtuiging van intimi van de gepensioneerde koning. Volgens de journalist Carlos Herrera die al jaren goede contacten heeft met Juan Carlos is zelfs al een datum gekozen: 12 oktober. Niet geheel toevallig de Spaanse nationale feestdag.

Een andere vriend van de koning, Pepe Fanjul, bevestigt dat de koning snel terugkeert, zonder echter precies te weten wanneer. Enkele Spaanse media suggereren dat Juan Carlos voor 17 oktober wil terugkomen om deel te kunnen nemen aan de zeilwedstrijden in de 6-meterklasse voor de kust van Sanxenxo, waar de door hem gebruikte boot Bribon zijn thuishaven heeft.

Het paleis blijft zwijgen over de eventuele plannen van Juan Carlos, die begin augustus besloot Spanje te verlaten om zijn zoon koning Felipe wat lucht te geven omdat Juan Carlos bijna dagelijks negatief in het nieuws kwam wegens vermeende omkoping en corruptie. In Zwitserland en bij het Spaanse Hooggerechtshof lopen onderzoeken naar de geldstromen rond de koning-emeritus, maar hij is niet in staat van beschuldiging gesteld en wordt ook niet als verdachte aangemerkt.

Juan Carlos (83) liet bij zijn vertrek weten dat hij slechts tijdelijk in het buitenland zou blijven. Hij koos voor Abu Dhabi als bestemming, maar daar heeft hij in het luxe Emirates Palace-hotel niets om handen. Volgens zijn vrienden mist Juan Carlos het leven in Spanje, reden om te denken aan een terugkeer.