Nieuws/Entertainment
1239572
Entertainment

Crew schrijft brief over misstanden op set One Tree Hill

Mark Schwahn, bedenker van One Three Hill

Mark Schwahn, bedenker van One Three Hill

Mark Schwahn, de bedenker van One Tree Hill, heeft jarenlang ongepast gedrag vertoond op de set van de Amerikaanse dramaserie. Dat onthullen de vrouwelijke cast- en crewleden in een open brief waarin ze hun steun uiten aan scenariste Audrey Wauchope, die afgelopen weekeinde over haar ervaringen met Schwahn twitterde zonder zijn naam te noemen.

Mark Schwahn, bedenker van One Three Hill

Mark Schwahn, bedenker van One Three Hill

Wauchope schreef dat zij en een andere schrijver tijdens hun werk voor de serie werden lastiggevallen door Schwahn. Zo zou hij ongepaste opmerkingen hebben gemaakt en hen hebben betast. Ook liet hij ongevraagd naaktfoto’s zien van een actrice met wie hij een affaire had.

Schwahn zou ook andere leden van de cast en crew op soortgelijke manier hebben behandeld, zo staat in de open brief. „Meerdere mensen zijn nog steeds in behandeling voor een posttraumatische stressstoornis.” Het wangedrag van Schwahn bleef echter geheim uit angst dat de show werd gecanceld.

One Tree Hill liep van 2003 tot 2012. Het statement is ondertekend door castleden als Sophia Bush, Hilarie Burton, Bethany Joy Lenz en Danneel Harris. Chad Michael Murray had ook een rol in de serie.

E!, die tegenwoordig samenwerkt met Schwahn voor de serie The Royals, stelt in een reactie de berichtgeving rond de tv-maker in de gaten te houden. De zender zegt ’te streven naar een veilige werkomgeving waarin iedereen respectvol en professioneel wordt behandeld’.