Nieuws/Entertainment

BBC stopt series met Ed Westwick

Ed Westwick

Ed Westwick

ANP

De van verkrachting beschuldigde acteur Ed Westwick zou schitteren in de nieuwe BBC-serie Ordeal by Innocence, maar de zender laat weten de serie, die met Kerstmis op de buis zou verschijnen, voorlopig uit te stellen.

Ed Westwick

Ed Westwick

ANP

Actrices Kristina Cohen en Aurélie Wynn traden vorige week naar buiten met het verhaal verkracht te zijn door de Gossip Girl-acteur. Westwick zelf ontkent alle aantijgingen via social media. BBC neemt toch het zekere voor het onzekere. In een statement schrijft de Britse televisiezender: „Het zijn serieuze beschuldigingen, die Ed Westwick ontkent. De BBC wil niet oordelen over deze zaken, maar tot alles is opgelost en het tegendeel is bewezen, wordt Ordeal by Innocence niet uitgezonden.”

Ook een andere BBC-serie waarin Westwick een hoofdrol vertolkt, White Gold, is voorlopig stopgezet. BBC: „De productiemaatschappij die White Gold maakt, heeft ons geïnformeerd dat Ed zijn werk tijdelijk heeft neergelegd zodat hij zich kan toeleggen op het oplossen van de situatie.”

De politie in Los Angeles doet momenteel onderzoek naar Ed Westwick en de beschuldigingen van actrices Cohen en Wynn.

De vriendin van Ed, actrice Jessica Michél Serfaty, blijft volledig achter de acteur staan. Zij plaatste vandaag nog een filmpje dat ze samen in de auto zitten. Daarbij bedankt ze de acteur voor „het altijd zo bijzonder maken van hun tijd samen”. Eerder deelde ze beelden op Instagram waarmee ze suggereerde dat de actrices die Westwick beschuldigen liegen.

Bekijk meer van