Nieuws/Entertainment
1240366
Entertainment

’FBI onderzoekt rechter die Meek Mill celstraf gaf’

rapper Meek Mill

rapper Meek Mill

De FBI gaat onderzoek doen naar de rechter die rapper Meek Mill naar de cel stuurde. Dat meldt de New York Post op haar Page Six. De rechter had de rapper twee tot vier jaar celstraf opgelegd, omdat hij tijdens zijn proeftijd twee keer de fout in ging. Hij was op dat moment voorwaardelijk vrij nadat hij eerder was veroordeeld voor het dealen van drugs en wapens.

rapper Meek Mill

rapper Meek Mill

Protest tegen de straf kwam al eerder in de vorm van een straatprotest van fans en celebrities en publiekelijke verontwaardiging van collegarappers als Jay-Z en Diddy. Nu lijkt ook de FBI vraagtekens te hebben bij de veroordeling tot de gevangenisstraf. Naar verluidt start de federale politiedienst een onderzoek naar de rechter, Genece Brinkley.

Het onderzoek zou gestart zijn naar aanleiding van uitspraken van Mills advocaat Joe Tacopina. Die suggereerde belangenverstrengeling; volgens hem zou de rechter Meek Mill verzocht hebben om zijn management Roc Nation te laten vallen, te tekenen bij goede bekende Charlie Mack van Philadelphia music en onder dat contract een cover op te nemen van een nummer van Boyz II Men. Volgens de advocaat zou de rechter zich beledigd hebben gevoeld omdat Mill haar verzoek weigerde. Daarom zou ze ’enorme vooroordelen’ over de rapper hebben.

Een bron weet er meer van: „De FBI is benieuwd welke relaties de rechter heeft en of er daardoor mogelijk sprake is van een te hoge veroordeling. Tijdens het proces zaten er al undercover agengen in de rechtszaal.”

Charlie Mack ontkent in alle toonaarden dat hij rechter Brinkley kent. „Meek is al jarenlang een goede vriend van mij; er is geen complot, ik ken de rechter niet.” Zowel de advocaat van Mill als de FBI zelf wil absoluut niet reageren op de geruchten over het onderzoek.

Meek Mill zit sinds zondag vast. Eerder werd hij ook al eens veroordeeld tot huisarrest voor het breken van de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijheid.