Nieuws/Entertainment
1241143
Entertainment

Levensgevaarlijke aanrijding Ruben Nicolai gewoon op de buis

De vreselijke aanrijding van Ruben Nicolai tijdens opnames van zijn nieuwe programma zal gewoon worden uitgezonden.

Dit meldt BNN. De uitzendingen van het programma De allerslechtste chauffeur van Nederland* beginnen 17 mei. ,,We weten nog niet wanneer 'de klap' te zien is”, aldus de BNN-woordvoerder. ,,Die gaan we gewoon uitzenden. De opnamen zijn immers gemaakt.”

BNN-presentator Ruben Nicolai raakte gewond toen hij werd aangereden bij de opnamen voor een programma rond, wrang genoeg, de slechtste automobilist van Nederland.

Het incident vond dinsdagavond plaats op het terrein van de vroegere luchtmachtbasis bij Enschede. Na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, werd hij gisteren in de loop van de dag weer ontslagen.

Tijdens dit nieuwe programma worden de rijvaardigheden van belabberde chauffeurs op de proef gesteld. Bij een van de rijproeven ging het hopeloos mis. In plaats van te remmen, trapte de chauffeur op het gaspedaal.

,,Zodoende ging hij in een bocht rechtdoor”, meldt een BNN-woordvoerder. ,,Reed dwars door een scheidingswand, waarachter een auto stond. Die auto raakte op z*n beurt Ruben en cameraman Edwin Vermeulen.”

De cameraman kwam er vanaf met een scheurtje in zijn lip en verwondingen aan zijn enkel. Nicolai kreeg echter een klap tegen zijn hoofd. ,,Hij is even buiten bewustzijn geweest. Toen hij bijkwam, stelde hij enkele malen dezelfde vraag. Daarop is besloten hem voor alle zekerheid een nachtje ter observatie in het ziekenhuis te houden.”

Gisteren mocht Nicolai weer naar huis. ,,Het gaat goed met hem, maar hij wil zijn verhaal nog niet doen. Hij moet eerst een paar dagen rust houden.”

Onduidelijk is nog of de chauffeur die het ongeluk veroorzaakte met de twijfelachtige eer gaat strijken. ,,We lijken met hem inderdaad de slechtste chauffeur te hebben gevonden, maar dat zal gaandeweg de uitzendingen duidelijk worden.”

Het programma werd bewust opgenomen op het besloten terrein van de vliegbasis. ,,Al hebben alle deelnemers hun rijbewijs en mogen ze dus gewoon de openbare weg op. Alle deelnemers zijn overigens opgegeven door anderen omdat ze niet best kunnen rijden. En dat bleek dus wel…”