Entertainment/Sterren
1243580206
Sterren

Jurassic Park-acteur Sam Neill heeft bloedkanker: ’Ik ben mogelijk stervende’

De Nieuw-Zeelandse acteur Sam Neill wordt behandeld voor bloedkanker. De 75-jarige acteur, onder meer bekend van de Jurassic Park-films, vertelt over zijn ziekte in zijn autobiografie die volgende week verschijnt. „Ik ben mogelijk stervende, misschien moet ik opschieten”, deelt hij in zijn eerste hoofdstuk.

In gesprek met de Britse krant The Guardian vertelt Neill dat hij zijn biografie ging schrijven tijdens de behandeling. „Ik kon niet werken, ik ontmoette nauwelijks mensen”, vertelt hij. „En toen dacht ik: wat ga ik dan elke dag doen? Ik had nooit het plan om een boek te schrijven. Maar toen ik begon, merkte ik dat het een reden voor mij werd om door te leven. Ik ging elke dag naar bed met de gedachte: morgen schrijf ik verder.”

Neill ontdekte begin 2022 tijdens de promotie van de zesde Jurassic Park-film, Dominion, dat hij ziek was. In eerste instantie kreeg de acteur chemotherapie. Maar toen die niet hielp, meldde hij zich aan voor een nieuw experimenteel medicijn dat hij nu de rest van zijn leven maandelijks moet slikken. Op dit moment hebben de artsen Neill ’kankervrij’ verklaard.