Nieuws/Entertainment
1245230
Entertainment

Emile Ratelband en Moon toch weer samen

Emile Ratelband (60) en zijn 22 jaar jongere echtgenote Moon gaan het weer samen proberen. Exact twee weken na de geboorte van hun zoontje vertellen ze één keer hun verhaal. Om vervolgens hun blik op de toekomst te richten. Moon: „Ik beval nog liever een derde keer, dan dat ik het afgelopen jaar opnieuw doormaak.”

Even wat feiten op een rijtje. Precies een jaar geleden ontvluchtte Moon met hun zes maanden oude dochtertje Emiles riante huis aan de Rijn. Scheidingspapieren werden opgestuurd, aangifte van fysieke en emotionele mishandeling werd gedaan. Maar niets veranderlijker dan de mens… Want de setting van dit interview: een sfeervol huurhuis in de Arnhemse bossen, een knapperend haardvuur en beiden een kindje op de arm…

Eerst even terug naar het verleden. Emile: „Op 10 maart was ze weg, en Royce ook.” Moon legt uit: „Omdat ik op eieren liep. Ik was bang, het was geen doen meer. Ik was gewoon murw. Er waren al te veel ’druppels’ geweest.” Ze noemt een voorbeeld: „De week voor mijn vertrek kwam Emile thuis met een rottweilerpup. Maar ik houd niet van honden. Ik vind het ook geen goede combinatie met kleine kinderen. Bovendien ging het na de geboorte van ons dochtertje slechter en slechter tussen ons. Ik voelde mij geïntimideerd. Dus toen hij weg was voor zijn werk, ben ik vertrokken. Om lucht te krijgen. Een scheiding was niet mijn bedoeling. Maar Emile riep direct ’ik wil scheiden en je hoeft niet meer terug te komen’. Ik nam een advocaat in de arm en die heeft toen contact met Emile opgenomen. Ik was beland in een traject dat ik niet wilde, maar waar ik niet meer uit kon komen.”

Ze herinnert zich: „In ons eerste half jaar waren er heel veel charmes. Er was toen ook boosheid, maar die was toen nog niet op mij gericht. Dus kon ik er makkelijker mee omgaan. Maar ik werd op den duur gewoon echt bang, kon mezelf niet meer zijn. Dus we hadden écht een probleem. Maar Emile is dan iemand die meteen roept ’voor jou tien anderen’.”

Lees verder op pagina Privé