Nieuws/Entertainment
1245315
Entertainment

Wibi Soejadi wil wel, maar kan niet

Pianovirtuoos Wibi Soerjadi wil wel, maar hij kan niet. De pianist is dit weekend opnieuw tot twee keer toe ingestort. De eerste keer tijdens een concert. „De tranen stonden in zijn ogen. Ik heb hem echt moeten opvangen. Hij is teneinde raad, hij wil zo graag”, zegt zijn manager. „Zijn eerste poging is echter al gestrand.”

De neuroloog en de keel-, neus- en oorarts hebben intussen vastgesteld dat de gehoorzenuw in Wibi’s hersenen bloot ligt. „Dat zorgt ervoor dat Wibi als hij speelt iets anders hoort dan de zaal. Hij raakt daardoor de draad van het spelen kwijt. Ik hoorde het al toen hij het eerste stuk van Bach speelde. Daarna is hij van het podium gekomen. Gisteren heeft hij het opnieuw geprobeerd, maar het ging niet. Hij is als een kok zonder tong – hij kan niet proeven.”

Wibi moet nu minstens een week echt rust houden om de medicijnen de kans te geven aan te slaan. De concerten zijn tot 3 april afgelast. „Wibi vindt het verschrikkelijk. Hij mag geen piano aanraken, terwijl spelen zijn leven is. Hij kan ook niet zelf aan de telefoon komen”, vertelt zijn manager. „Maar de artsen zijn optimistisch. Het komt goed.”