Nieuws/Entertainment
1245906
Entertainment

Kleine tijdbommen bij Sound of Music

Ze staan al 150 voorstellingen naast elkaar als geliefden en ze zijn het grote succes van de nostalgische musical the Sound of Music: Wieneke Remmers en Rein Kolpa, het stel dat Maria en Kapitein von Trapp speelt. Samen hebben de twee acteurs wel zeven toneelkinderen. "Ze zijn net kleine tijdbommetjes.”

Rein: „Ik ben getrouwd, maar mijn vrouw en ik hebben geen kinderen. We zijn alle twee heel druk, zitten beiden in het vak en het is er niet van gekomen. Het is heel leuk om met de kinderen in de voorstelling te praten en te zien hoe ze reageren. De jongens zijn bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar het zwaard dat Kapitein von Trapp draagt op het bal. Terwijl de meisjes enthousiast zijn over zijn zoen met Maria. Die willen dan weten of die echt is...”

Wieneke: „Ik wil later zeker kinderen, maar ik ben vrijgezel dus het is nu niet aan de orde. Met alle kinderen in The Sound heb ik een andere band.”

Rein glimlacht: „Wieneke en ik hebben een heftige scène waarin we fikse ruzie hebben. Die loopt dan zo hoog op… als we niet oppassen staan we echt tegen elkaar te brullen. Wel erg lekker om te spelen.”

Wieneke: „Eén voorstelling zal ik nooit meer vergeten. Rein had een briljant idee... In de beroemde dansscène op het bal zit een soort botsing tussen Maria en Kapitein von Trapp. Rein vond dat ik best eens kon proberen om te struikelen in plaats van te botsen. Maar tijdens mijn ’struikeling’ schoot mijn schoentje los… Hij hing aan een draadje aan mijn voet. Dus heb ik met een bungelend schoentje de dans afgemaakt! Je kunt op dat moment niet improviseren omdat we de spanning tussen Maria en Kapitein von Trapp moesten behouden… Het publiek vond het in elk geval erg grappig…”

Rein lacht: „En die keer dat ik het hoofddoekje van mijn dochtertje Martha aftrek en woedend op de grond gooi zodat Maria later haar tranen kan drogen… Maar die kleine nam de hoofddoek mee het podium af omdat ze bang was dat het in de weg lag…”

Wieneke vergoelijkt: „Het blijven kinderen’!”